Card image cap

Nieuwe bandjes van geweven nylon uitgebracht

23 March 2016

Op 21 maart 2016 heeft Apple een reeks wijzigingen meegedeeld voor de Apple Watch line-up. Naast een prijsverlaging voor de Apple Watch Sport, komt er ook een nieuw soort bandje gefabriceerd uit geweven nylon.

Het nieuwe bandje uit Nylon is verkrijgbaar in 7 in het oog springende kleuren en kost evenveel als de Sportband (€59). De sluiting van het Nylon bandje is dezelfde als van het  bandje ‘klassieke gesp’ met de klassieke sluiting.  Volgens de productpagina van Apple is het polsbandje opgebouwd uit 4 verschillende lagen Nylon. Alle lagen samen bestaan uit meer dan 500 verschillende nylon-draden.

Militair  geïnspireerd

Het is duidelijk dat Apple met deze nieuwe lijn, zijn eigen insteek geeft aan de NATO-stijl horlogebanden. Het grote concept achter deze banden, vroeger bedacht voor militairen, piloten, astronauten, is dat ze goedkoop maar stevig zijn. Net zoals cargo broeken en lange vintage jassen, blijven NATO-bandjes populair bij degenen die een soort ruige, maar praktische stijl verkiezen. Deze soort bandjes waren vooral populair in zuid-aziatische landen, omdat het vochtige klimaat de leder bandjes geen goed deed. Tegenwoordig is dit soort bandje een globale trend. Merken als Tudor en Omega lanceerden onlangs ook een gelijkaardig bandje met een ruigere militaire look.