Card image cap

Is de Apple Watch krasbestendig ?

24 December 2015

Nu je vanaf vandaag in een aantal landen de Apple Watch kunt kopen worden de mensen steeds nieuwsgieriger naar de smartwatch van Apple. Een vraag die dan ook vaak te horen is, is de Apple Watch krasbestendig ? Het horloge is natuurlijk een heel stuk kwetsbaarder dan een iPhone welke je in je broekzaak draagt. Een aantal Britse iPhone-reparateurs vroegen zich ook af hoe krasbestendig de Apple Watch is en deden een test.

Apple Watch display

Het display van de roestvrij stalen Apple Watch en Apple Watch Edition is gemaakt van saffierglas, de Apple Watch Sport heeft een display welke is gemaakt van Ion-X-glas. Saffierglas is tot wel tien keer beter bestand tegen krassen dan normaal glas en drie keer beter dan Gorilla Glass, de betere smartphones zijn uitgerust met Gorilla Glass.

In de test wordt de Apple Watch flink onder handen genomen, zo werd er met het glas tegen een muur gewreven en ging men met schuurpapier, sleutels en zelf een boormachine het scherm te lijf. In de onderstaande video is goed te zien dat het saffieren scherm van de Apple Watch krasvrij bleef.

De keuze van Apple om voor saffier glas te gaan is een goede keuze geweest zo blijkt uit de video. Eerder zou ook de iPhone 6 al een saffier glas display krijgen maar door productieproblemen bij de leverancier is hier toen van af gezien. Mogelijk dat de iPhone 6s en de iPhone 7 wel met een scherm van saffierglas worden uitgerust.