Card image cap

Apple Watch werkt thuis op Wi-Fi

22 December 2015

Om de Apple Watch optimaal te laten functioneren heb je een iPhone nodig, je kunt zo de Apple Watch met de iPhone verbinden om de juiste app-informatie en andere data te kunnen tonen. Dit gebeurt via Bluetooth maar zodra je thuis bent kan je de Apple Watch gewoon met jouw WiFi verbinden. Op deze manier kan je de iPhone gewoon ergens in huis leggen en is het niet nodig dat deze binnen een straal van 30 meter aanwezig is. Een Bluetooth verbinding werkt namelijk alleen goed als deze zich binnen een afstand van hoogstens 30 meter bevind.

APPLE WATCH OP DE WIFI

Als je de Apple Watch met de WiFi verbind dan heb je meteen een stabielere verbinding, met Bluetooth wil het nog wel een gebeuren dat je last hebt van een muur en dat de afstand te groot wordt. Met een WiFi verbinding kan je door het hele huis gebruik maken van alle functionaliteiten van jouw Apple Watch. Je zult dus net als je nu doet met je iPhone van alle Wifi verbindingen even het wachtwoord in je Apple Watch moeten opslaan, zodat deze met ieder beschikbaar WiFi-netwerk kan communiceren.

De Apple Watch zal op 24 april te koop zijn in de VS, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Australië, Canada, China, Hong Kong en Japan. Wanneer je de Apple Watch kunt kopen in Nederland en België dat is op het ogenblik nog niet bekend gemaakt, maar heel lang zullen we niet hoeven wachten. Op 10 april start Apple met de pre-orders van de Apple Watch. De Apple Watch prijzen variëren van 399 euro voor het instap model en 18.000 euro voor het gouden exemplaar.

NIET ZWEMMEN MET DE APPLE WATCH

Naarmate de release datum dichterbij komt lezen we steeds meer nieuwtjes over de Apple Watch, zo lazen we vandaag dat de Apple Watch wel waterdicht is maar dat was overigens niet nieuw, dat je het horloge niet kunt om houden als je gaat zwemmen dat wisten we nog niet. Je kunt overigens wel douchen met het horloge om en je kunt er ook mee in de regen lopen maar te lang onder water daar is de Apple Watch dus schijnbaar niet voor gemaakt. Uit viedo’s op youtube blijkt immiddels dat het wel mogelijk is om te zwemmen met de Watch, maar dat de bediening soms wat stroef kan verlopen door het water dat interfereert met het scherm.