Card image cap

Apple Watch volgens Apple

29 December 2015

Hieronder staat een volledig Nederlandstalige video-transcript voor de Introductievideo van Apple Watch

Je weet wel hoe gepassioneerd Apple telkens is wanneer het gaat om nieuwe producten. De dwang om ongelooflijk krachtige technologieën beschikbaar te maken op een uiterst persoonlijke manier. We hebben een totaal nieuw hyperpersoonlijk gamma aan producten voor te stellen. Je legt ze niet op de bureau of steekt ze in je zakken. Je draagt ze aan je pols. We bedachten… ontwierpen… en ontwikkelden Apple Watch als een enkelvoudig product waar het fysieke object en software naadloos op elkaar zijn afgestemd.

We stellen een uitzonderlijk hoogstaand product voor dat boordevol innovatieve ideeën zit in combinatie met een design die de drager omhelst.
Het uurwerk weet wanneer je je pols omhoog brengt, en activeert vervolgens het scherm. Ontdek een nieuwe manier hoe Apps zijn georganiseerd… Navigeren is essentieel en gaat dan ook erg vlot. De mogelijkheid om het beeld te vergroten op zo’n klein scherm was van fundamenteel belang. Dus hebben we een volledig nieuwe interface ontwikkeld die voldoet aan de eisen van een klein toestel. Het kroontje is een opmerkelijke manier om interactief het scherm te bedienen. Zoom in op Google Maps, maak uiterst precieze aanpassingen allemaal zonder het beeldscherm aan te raken. Het kroontje is tegelijk ook de homebutton.

Apps

Apps zijn ontwikkeld voor eenvoudige interactie. Slimme woordenboeken stellen je in staat om snel te antwoorden op tekstberichten.
De knop onder de homebutton geeft onmiddellijk toegang tot je vriendenlijst waarmee je direct contact kunt maken.
Met ‚Digital Touch’ hebben we een totaal nieuwe manier bedacht om met elkaar in contact te komen. Je kunt iemands aandacht krijgen door middel van een milde aanraking. Je kunt snel een tekeningetje maken en doorsturen. Je kunt zelfs het meest persoonlijke van jezelf delen, zoals je eigen hartslag. Dit zijn subtiele manieren om te communiceren die andere technologieën vaak niet mogelijk kunnen maken.
Deze applicaties genieten allemaal van de voordelen die het gebogen retina scherm te bieden heeft. Het gladde oppervlak is vervaardigd uit saffierglas; een uiterst duurzaam materiaal die op diamant na het hardste materiaal is op aarde.
Naast het kroontje moesten we nog andere manieren uitvinden om interactie met de gebruiker te maken opdat zo’n klein product eenvoudig bedienbaar zou zijn. Dus hebben we ervoor gezorgd dat het scherm niet enkel de aanraking waarneemt, maar ook de kracht waarmee je dat doet. Hiermee voegen we een extra dimensie toe aan de gebruikersinterface. kleine elektroden rond het scherm herkennen het verschil tussen een aanraking en een druk op het scherm. Hiermee krijg je toegang tot een scala aan instellingen specifiek voor de app op de voorgrond.

 

Hardeware (wat zit erin)

Voor de eerste keer, en met een bewuste intentie, hebben we iets ontworpen die er niet enkel prachtig uitziet, maar ook in staat is om te horen en te voelen.”
We hebben een lineaire actuator (motor die rechtlijnige bewegingen maakt) ontwikkeld die bewegende feedback kan geven ter aanvulling van gebruikers interacties (bijvoorbeeld: voelen van partners hartslag). Deze bewegende motor in combinatie met geluid afkomstig van de kwalitatieve luidspreker creëert een discreet en buitengewone ervaring. — Er zit een motortje in die de hartslag kan nabootsen van iemand anders–Het kloppend hart van het uurwerk zelf is een op maat gebouwde chip die alle componenten met elkaar afstemt in één module die vervolgens is behuisd met een metalen plaatje om de elektronica in te chip te beschermen. Het is eigenlijk een volledige computer die we hebben verpakt in een enkele chip.
De zirkonium achterkant heeft vier saffierlenzen; infrarood en zichtbare LEDS in combinatie met fotosensoren detecteren je polsslag.
Door gebruik te maken van de gyroscoop en accelerometer en de WiFi en GPS van je iPhone heeft het uurwerk een duidelijk beeld van uw constante activiteiten. Dit maakt het mogelijk om doelen te bereiken en in te stellen waarmee je fitness mijlpalen kunt behalen.
De prachtige achterkant is ook voorzien van een ingebouwde magneet die het mogelijk maakt om de Watch op te laden zonder strubbelen met kabels. Daarnaast zijn er geen contacten zichtbaar dankzij inductietechnologie.

 

Het blijft wel een uurwerk

Apple Watch is ongelooflijk accuraat. Het gebruikt meerdere technologieën om tijd tot op 15 Milliseconden nauwkeurig weer te geven. We hebben nauw samengewerkt met horloge-experten van over de hele wereld die hebben toegezien dat we de historische en esthetische aspecten van tijdsmeting hebben blijven respecteren. En dit heeft ons design diepzinnig geïnspireerd.
Wij weten dat iets dat je de hele dag draagt, elke dag, evenveel je persoonlijke voorkeur als zelf expressie weergeeft, net als functionaliteit. Dus hebben we een gamma aan uurwerk-thema’s ontworpen. Je kunt zowel hun uitstraling als mogelijkheden personaliseren. Personalisatie gaat veel verder dan de interface. We hebben 6 verschillende soorten bandjes ontworpen samen met een fijn mechanisme om eenvoudig te bevestigen aan de Watch.

 

Verschillende bandjes

De sport bandjes, die beschikbaar zijn in een gamma felle kleuren, zijn gemaakt van een robuust, duurzaam, zweet en chemisch bestendig hoogwaardig elastomeer materiaal. De lederen lus (leader loop) bestaat uit een zacht aangenaam leer met geïntegreerde magneten voor bevestiging en aanpassing van polsomtrek. We hebben gebruik gemaakt van traditioneel leer, maar in een nieuwe sportcontext voor optimaal comfort.
De soepele handgemaakte moderne gesp wordt gesloten met een sluiting die perfect symmetrisch rond de pols past.
De eenvoudigere klassieke gesp heeft meer weg van de klassieke sluitingen. De roestvrij stalen schakelarmband beschikt over een afsluiting die onzichtbaar is wanneer de band is gesloten. Het Milanees bandje is vervaardigd uit aluminium materiaal van de hoogste kwaliteit en heeft een gegrilde look die daarnaast ook nog eens magnetisch is waardoor het bandje naadloos sluit.

 

Meerdere formaten en behuizingen

We wisten dat één formaat niet zou volstaan. Daarom hebben we ook een kleinere Watch ontworpen met bijhorende polsbandjes en sluitingen.Op basis van de verschillende behuizingen en polsbanden die beschikbaar zullen zijn, hebben we 3 verschillende collecties gemaakt. De eerste; Apple Watch, kenmerkt zich aan de hand van de gepolijste behuizing vervaardigd uit een speciale legering met roestvrij staal.
De Sports collectie heeft een stevigere glasplaat ter bescherming van het scherm en de behuizing heeft een aluminium legering die 60% sterker is dan standaard legeringen en toch ongelooflijk licht en duurzaam is.
Apple Watch Edition is gemaakt uit 18 karaat goud die speciaal is ontwikkeld om dubbel zo stevig te zijn als gewoon goud.
Prachtige objecten vormgeven die zo eenvoudig en zuiver zijn als dat ze functioneel zijn. Dat is wat ons doel was bij Apple. Wij hebben Apple Watch ontworpen als een hele reeks van producten met oneindig veel designmogelijkheden en personalisatie zowel qua uiterlijk en mogelijkheden. Ik denk dat we nu aan een nieuw hoofdstuk zijn aangeland waarbij we ons moeten focussen op draagbare technologie waarbij personalisatie op de eerste plaats komt.