Card image cap

Apple Watch opent letterlijk en figuurlijk deuren voor Facebook en Starwoods Hotels

24 December 2015

In een labo, afgesloten van de buitenwereld, heeft Apple speciale toegang verleent aan bedrijven zoals Facebook en BMW om applicaties in de praktijk te gaan testen. Mensen die nauw verbonden zijn met vernoemde bedrijven bevestigen dat ontwikkelaars van beide firma’s verscheidene weken hebben doorgebracht in Apple’s ‘geheim hoofdkwartier’ te Cupertino, Californië.

Veel details over de Apple Watch hebben we nog niet gekregen. Apple plant op 9 maart een event waar hoogstwaarschijnlijk meer duidelijkheid zal worden geschept over de release, prijs, batterijduur etc. Op dit ogenblik blijft het giswerk terwijl Apple het been stijf houdt. Ontwikkelaars bevestigen dat Apple geheimhouding erg serieus neemt. Het is niet toegelaten om een blad papier naar binnen te halen, laat staan een eigen computer. Alle werk wordt verricht op toestellen gecontroleerd door Apple. Een medewerker van Facebook getuigt dat zelfgeschreven broncodes zelfs het gebouw niet mogen verlaten. Pas wanneer de Watch officieel op de markt komt kunnen ze hun code delen met buitenstaande collega’s.

“Er gaat erg veel geheimhouding bij gepaard” zei Stephen Gates, een topman bij Starwoods Hotels & Resorts, die zich bezig houd met een Watch applicatie om hotelkamerdeuren te openen. Apple vernoemde in september reeds dit bedrijf, wanneer de Apple smartwatch voor het eerst werd voorgesteld. Gates zakte hiervoor ook meermaals af naar Cupertino. Bij de vraag naar de inhoud van deze zakenreizen wenste Gates daar niet verder op in te gaan.

Apple freaks herinneren zich vast nog de presentatie van Steve Jobs die de iPhone introduceert in 2008. Samen met de iPhone werd toen ook de App Store geopend. Het was net dankzij die App store dat de iPhone zo’n revolutie teweeg bracht. Bij de Apple Watch probeert Apple in te spelen op de handige snufjes met Apple Pay, maar ook door samen te werken met bedrijven als Starwoods Hotels en Facebook, die een meerwaarde moeten bieden aan de veeleisende gebruiker van de Watch.