Card image cap

Apple Watch goed te gebruiken zonder iPhone

24 December 2015

Uit eerdere berichten konden we opmaken dat de Apple Watch alleen optimaal te gebruiken is i.c.m. een iPhone, maar dit blijkt nu toch allemaal wel mee te vallen. Je kunt de Apple Watch dus ook kopen zonder dat je een iPhone bezit, al zullen niet alle functies 100% te gebruiken zijn. Mensen welke de Apple Watch hebben getest lieten weten dat ze veel minder gebruik maakte van hun iPhone toen ze de Apple Watch om hun pols hadden. Even snel op je pols kijken i.p.v. steeds de iPhone uit je broekzak halen bespaart ook nog behoorlijk wat tijd. De notificaties kan je inzien door omlaag te vegen en het is ook mogelijk om zo te reageren om binnen gekomen berichten, hiervoor heb je geen iPhone nodig. Je kunt de Apple Watch ook zo instellen dat je niet dezelfde notificaties op de Apple Watch en iPhone binnen krijgt, zo voorkom je dat je heel veel berichten dubbel te zien krijgt

Notificaties Apple Watch

Er was zelf een test-gebruiker die zei de iPhone helemaal niet meer te gebruiken door de Apple Watch. Als de Apple Watch dus echt een succes gaat worden dan zullen we straks minder mensen zien welke continue voorover gebogen lopen om te turen op hun iPhone. De smartwatch van Apple laat alleen notificaties zien als je deze om je pols hebt, hiermee zal de accuduur dus ook verlengd worden. Aan de achterkant van het horloge zitten sensoren welke checken of er contact gemaakt wordt met de huid van de eigenaar. Als je de smartwatch dus even af doet stopt deze met het versturen van notificaties en als de batterij minder dan 10% vol is zullen er ook geen notificaties verstuurd worden

Betere batterij Apple Watch

Wat precies de batterijduur is dat weten we nog niet maar dat zal ongetwijfeld vanavond tijdens het Apple event welke georganiseerd wordt bekend gemaakt gaan worden. Als we de geruchten moeten geloven dan zou de accu 5 uur mee gaan bij continue gebruik, maar aangezien je de Apple Watch niet continue zult gebruiken is dit niet realistisch. Het event begint om 18:00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen via een livestream. Inmiddels weten we wel dat de batterijduur is verbeterd tijdens de productie. apple watch batterijduur Opladen in 2 uur De tijd dat de Apple Watch nodig heeft om de batterij helemaal vol te laden is 2 uur. De Power Reserve-modus zorgt er voor dat het horloge langer mee gaat met een volgeladen batterij. De Power Reserve-modus zorgt ervoor dat de communicatie tussen iPhone en Apple Watch beperkt zal zijn. Om de batterij te sparen zal het horloge na 2 sec. in slaapstand gaan, als de batterij eenmaal onder de 20% komt dan kleurt de Glance in oranje en als de accu onder de 10% komt dan kleurt deze rood.

Muziek streamen met Apple Watch

Het is ook mogelijk om via Bluetooth muziek te streamen met de Apple Watch. Doordat er ondersteuning voor audio streaming via Bluetooth aanwezig is kan je draadloze oordopjes en speakers rechtstreeks aan het horloge koppelen. De muziek welke je wilt streamen mag lokaal opgeslagen zijn op de Apple Watch, de opslagruimte welke je kunt gebruiken voor het opslaan van muziek is 8GB. Met een speciale app is het mogelijk om muziek te synchroniseren met je Apple Watch.

Geïnstalleerde glances

Een Glances laat de noodzakelijke informatie zien, standaard zijn de volgende Glances geïnstalleerd op de Apple Watch: hartslag, batterijduur, fitnessdata, bewegingsactiviteit, klok, weer, muziek, snelle instellingen, agenda en kaarten. Als de Apple Watch geen verbinding meer heeft met je iPhone kan je nog wel steeds de smartphone-app gebruiken doordat de informatie in de cache wordt opgeslagen.

Hoeveel Apps op de Apple Watch ?

Hoeveel apps kan je installeren op de Apple Watch ? De aanbevolen hoeveelheid apps welke je kunt installeren is 200 je kunt er ook meer installeren maar dan zal de Apple Watch een stuk trager gaan worden. Maar voor de gemiddelde gebruiker is 200 apps meer dan voldoende.

‘Spring forward’ event

Zoals hierboven al beschreven zullen we vanavond vanaf 18:00 uur Nederlandse tijd veel meer te weten komen over de Apple Watch, zo zullen de releasedatum, de specificaties, de prijzen en de verdere details bekend gemaakt gaan worden door Apple. Ook zullen er nog andere producten gepresenteerd worden tijdens het Apple event welke de naam ‘Spring Forward’ heeft gekregen.