Card image cap

Accuduur Apple Watch bekendgemaakt

24 December 2015

De smartwatches overspoelen inmiddels de markt, het is nu nog wachten op de Apple Watch welke we in april kunnen kopen. Een veel gehoorde klacht is de accuduur van de smartwatches deze zou nog te kort zijn volgens de gebruikers. Apple geeft aan dat de accuduur van de Apple Watch minimaal 24 uur zal zijn mits de batterij natuurlijk helemaal is volgeladen.

ACCUDUUR APPLE WATCH

De accuduur van de Apple Watch zou in eerste instantie een stand-by tijd hebben van 3 a 4 dagen maar in de praktijk zou de accuduur 2 a 3 dagen zijn. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoe vaak op een dag jij de Apple Watch gebruikt, ben jij intensief bezig met de Apple Watch dan zal dit de accuduur niet ten goede komen. Met een gemiddelde accuduur van 19 uur valt de Apple Watch in de categorie van de iPad 2 en iPhone 4s als het om de accuduur gaat, Apple zou al bekend hebben gemaakt dat de tweede generatie Apple Watch een langere accuduur zal krijgen.

ZWARE APPS EN ACCUDUUR

Als je veel zware apps draait op de Apple Watch en hierbij moet je dan denken aan grafische games dan doe je nog maar 2,5 uur met een volgeladen accu. Verder zou de door Apple ingebouwde fitnesstracker bij intensief gebruik ongeveer 4 uur meegaan voordat de Apple Watch accu leeg is. Deze cijfers zijn naar buiten gekomen nadat de Apple Watch uitvoerig is getest door een testpanel welke met 3000 Apple Watch-modellen aan de slag zijn gegaan.